'KESSELS' WORDT OFFICIEEL GEOPEND OP 3 APRIL
Burgemeester Noordanus wijdt nieuw museum aan de Goirkestraat in

Op donderdag 3 april zal burgemeester Peter Noordanus officieel het museale presentatiecentrum 'Kessels' openen.
Dit museum, In het voormalige fabriekspand van Dröge aan de Goirkestraat, direct naast het Textielmuseum, toont alle aspecten van de befaamde fabriek van muziekinstrumenten 'Kessels'.

Officiële bijeenkomst
Tijdens een officiële bijeenkomst in het TextielMuseum zullen een aantal sprekers het belang van het cultureel erfgoed van Kessels belichten. Onder andere zal burgemeester Noordanus de betekenis van het cultureel erfgoed van Kessels in het Mommerskwartier aanstippen en Europarlementariër Lambert van Nistelrooij (EVP) zal Kessels in Europees perspectief plaatsen.

Originele Kessels-vleugel
Na het officiële gedeelte in het auditorium van het TextielMuseum zal burgemeester Noordanus in 'Kessels' de openingshandeling verrichten.
Direct daarna zal een speciaal voor deze gelegenheid geschreven pianocompositie 'Youthful' van de hand van de  componist Fred Momotenko worden uitgevoerd door de Russische pianiste Zarema Borovitskaya.
De originele 'Kessels'-vleugel waarop zij speelt, is door pianohandel Jos W. Siomons in langdurige bruikleen aan 'Kessels' gegeven. Deze vleugel was in 1913 door Mathieu Kessels speciaal gemaakt als huwelijkscadeau voor zijn oudste dochter Henriëtte.

De componist Fred Momotenko woont en werkt in Tilburg. Pianiste Zarema Borovitskaya komt uit Noord Kaukasus, woont in Tilburg en heeft onder andere het Fontys Conservatorium afgerond.