Open museum weekend 2016 voor Kessels groot succes!

Het Open Museum weekend 2016 was ook voor Kesselsmuseum een overweldigend succes. Meer dan 250 bezoekers, van zeer jong tot zeer oud bewezen dat de prachtige Kessels collectie nog steeds zeer de moeite waard was. De jeugdige bezoekers waren –begrijpelijk- als eerste geïnteresseerd in de vraag of Kessels ook over WiFi beschikte (ja dus!) , terwijl de oudere bezoekers met name de prachtige foto’s van dit stukje vergane Tilburgse glorie bewonderden.

Ook een vijftal nazaten van Mathieu Kessels waren present en hun aanwezigheid leidde tot vaak interessante gespreken met onze bezoekers .

Emeritus Hoogleraar Prof. Dr. Ton Kessels kon ook hierbij al een tipje van de sluier oplichten rond zijn lopende onderzoek naar de Sociaal Economische- en Culturele geschiedenis van Kessels Tilburg van 1933, de periode direct na het overlijden van Mathieu Kessels. (wordt vervolgd)

Van de heer Frits van den Hout (Tilburg) mochten wij enkele prachtige Kessels instrumenten ontvangen als gift waardoor onze collectie nog completer is geworden.