Opening 'Kessels' groot succes
Mooie start voor Tilburgs nieuwste museum

'Kessels' het museum rondom de roemruchte Tilburgse fabriek van muziekinstrumenten, is het afgelopen weekend feestelijk geopend.
Zowel op de dag van de officiële opening - donderdag 3 april - als op de beide dagen van het daaropvolgende MuseumWeekend, was de belangstelling overweldigend.
Een kleine duizend belangstellenden, zowel uit Tilburg als uit het hele land, kwam tijdens deze dagen een kijkje nemen in Tilburgs gloednieuwe museum.

Officiële opening

De officiële opening vond plaats op donderdagmiddag 3 april, waar in het auditorium van het TextielMuseum ruim honderd mensen waren verzameld. Een aantal korte toespraken werd afgewisseld door enkele muzikale intermezzi op Kessels blaasinstrumenten.

De bijeenkomst werd geopend door Peter Vermijs, de voorzitter van Kessels, die in het kort de ontstaansgeschiedenis van het huidige museum aanstipte. Burgemeester Noordanus van Tilburg benadrukte de rol van het Mommerskwartier als hoeder van het Tilburgs erfgoed. Ronald Peeters, hoofd van het Stadsmuseum schetste in het kort de geschiedenis van de Kessels-fabriek en europarlementariër Lambert van Nistelrooij gaf de contouren aan voor mogelijke Europese samenwerking. Aan het einde van de bijeenkomst werd het samenwerkings-convenant tussen stichting Kessels en de stichting Mommerskwartier ondertekend.

De opening in het museum zelf werd ingeleid door een kort muziekstuk voor piano en electronica van de hand van de componist Fred Momotenko, waarna burgemeester Noordanus met een ferme gongslag het museum opende.

Museumweekend

Op zaterdag 5 en zondag 6 april - tijdens het jaarlijkse MuseumWeekend - was Kessels gratis toegankelijk. Honderden belangstellenden waren nieuwsgierig naar Tilburgs nieuwste museum.
Op zaterdag werden de bezoekers getrakteerd op enkele concertjes van het Kessels saxofoonkwartet op originele Kessels-instrumenten en op zondag trad de Spaanse meester-blokfluittist Jorge Isaac op.

Kessels verwelkomde gedurende het openingsweekend een kleine duizend bezoekers: een mooie start voor Tilburgs nieuwste museum.

Omroep Brabant en Tilburg TV maakten een item over de opening.